Doorgaan naar inhoud
🚚Gratis verzending 🕘Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis 📝30 dagen niet goed, geld terug garantie
🕘Voor 21:00 besteld, morgen in huis 📝30 dagen niet goed, geld terug garantie

Wat is GaN technologie?

GaN is een materiaal dat een hoog hoeveelheid aan vermogen en temperatuur aan kan. GaN is hierdoor ook een populair materiaal voor zonnepanelen, led-verlichting en opladers. En doordat GaN een hoog hoeveelheid aan temperatuur aan kan, kunnen de componenten die zich in opladers bevinden dichterbij elkaar geplaats worden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat GaN technologie is en hoe het de toekomst van opladers kan veranderen.

 

Hoe zit een GaN-Oplader nou in elkaar?

Doordat GaN hoge hoeveelheden aan temperatuur en vermogen aan kan, laad je oplader nog sneller op dan andere snelladers. Maar in plaats van een grote lader mee te sjouwen, zorgt GaN ervoor dat de oplader meer compact is waardoor er minder ruimte wordt ingenomen bij het opladen van je apparaten of het meenemen van je oplader. Maar nu de GaN oplader kleiner is, zal je vast denken dat het laden van je telefoon, tablet of ander apparaat nu even snel zal gaan als alle andere opladers en dat er vast wel wat defecten in de oplader zitten doordat de componenten die het mogelijk maken om de snellaadfunctie toe te kunnen passen nu dichterbij elkaar zijn geplaats. Maar hier is niets van waar! Want de GaN oplader laad niet alleen sneller op, maar bezit nog steeds over alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om jouw telefoon of tablet te beschermen. Dit is te danken aan de veiligheidschip die kortsluiting, overladen, overspanning en andere schadelijke defecten tegen gaat! Maar als jij je als nog zorgen maakt over de snellaadfunctie, en wat het met je telefoon of tablet kan doen. Zal onze blog over snelladen je zeker tot rust stellen!

GaN Dubbele USB-C Adapter - Samsung 35W Super Fast Charger 2.0 - Dubbele USB C Poort Oplader - 20W/25W/30W/35W Geschikt voor Apple iPhone, iPad, Samsung Z Fold 4, S23, S22 Ultra, S21 Plus, Macbook Air, iPad Pro, iPad Air 2022, iPhone 14 Pro Max 

 

Wat zijn de voordelen van GaN-Snelladers?

GaN staat voor Gallium Nitride, een materiaal dat wordt gebruikt in de productie van snelle en efficiënte opladers. Het is een alternatief voor de traditionele Silicon-gebaseerde componenten die worden gebruikt in veel opladers. GaN-semiconductors hebben verschillende voordelen ten opzichte van Silicon, waaronder:

 • Kleiner formaat: GaN-componenten zijn veel kleiner dan Silicon-componenten, waardoor het mogelijk is om kleinere en lichtgewicht opladers te ontwerpen.
 • Hogere efficiëntie: GaN-componenten hebben een hogere energie-efficiëntie dan Siliconen, wat resulteert in snellere oplaadtijden en minder warmte-ontwikkeling.
 • Hogere duurzaamheid: GaN-componenten zijn veel duurzamer dan Silicon-componenten, waardoor ze beter bestand zijn tegen slijtage en schade.
 • Snellere oplaadtijden: GaN-opladers kunnen snellere oplaadtijden bieden, waardoor u uw apparaten sneller kunt opladen en meer tijd kunt besteden aan het gebruiken van uw apparaten.
 • Meer draagbaarheid: GaN-opladers zijn kleiner en lichter dan traditionele opladers, waardoor ze makkelijker mee te nemen zijn en minder ruimte in beslag nemen.
 • Hogere efficiëntie: GaN-opladers produceren minder warmte en zijn efficiënter, waardoor ze minder energie verbruiken en beter voor het milieu zijn.

 

Is GaN een nieuw tijdperk van de snelladers?

Net als elk ander product, worden er elke dag verbeteringen aan de opladers toegevoegd. De GaN oplader kan je zien als een soort uitzondering, want in plaats van het verbeteren van de oude snellader is er een gehele nieuwe tijdperk van opladers aangebroken door de GaN oplader! Omdat de GaN oplader over semiconductors beschikt, in plaats van silicon-componenten zal de GaN oplader veel efficiënter zijn dan de alledaagse snelladers omdat het niet alleen een snellere oplaadtijd bied, maar ook minder warmte produceert tijdens het opladen en je apparaten dus ook beschermd tegen beschadigingen. En om jouw apparaten veilig en slim op te kunnen laden, is de GaN nog intelligenter dan de alledaagse snelladers. Dit komt door de dynamische oplaadfunctie die de hoeveelheid Watt slim over je apparaten verdeeld bij het opladen van meer dan een telefoon en/of tablet!

 

Ben jij opzoek naar een GaN Snellader? Of ben je specifiek opzoek naar een GaN iPhone snellader? Bekijk hier alle iPhone snelladers. Of zoek jij naar een GaN snellader voor Samsung? Bekijk hier alle Samsung snelladers.

Vorig artikel Wat zijn MagSafe magneten en opladers?
Volgend artikel Hoe kies je een snellader voor je iPhone of iPad?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

 • De Phreeze Opladers

  Laad je iPhone, iPad, Samsung Telefoon/Tablet, MacBook, Chromebook, Headset, Oordopjes en meer op met de opladers van Phreeze! Maar laad je apparaten niet zomaar op, maar doe dit in een mum van tijd! Met de Phreeze Snelladers laad jij je...

  Nu lezen
 • Welke Gaming Headset is het beste?

  Voor de echte Gamers onder ons is een Gaming Headset natuurlijk ontzettend belangrijk! Je wilt natuurlijk alles om je heen kunnen horen. Met de surround sound functie maakt de Phreeze Gaming Headset dit natuurlijik mogelijk in elk Fortnite, Call of...

  Nu lezen