Doorgaan naar inhoud
🚚Gratis verzending 🕘Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis 📝30 dagen niet goed, geld terug garantie
🕘Voor 21:00 besteld, morgen in huis 📝30 dagen niet goed, geld terug garantie

Wat is een dockingstation?

Een dockingstation is simpel gezegd een oplader die meerdere apparaten kan opladen of een vergrote USB hub. Zulke dockingstations beschikken dan vaak over meerdere USB, USB-C of andere poorten. Bij normale oplaad dockingstations worden de verschillende aangesloten apparaten ontzettend langzaam opgeladen, ondanks er in de beschrijving stond dat de dockingstation met bijvoorbeeld 30W oplaad. Maar wat soms niet wordt aangegeven is dat de hoeveelheid Watt wordt verdeeld over de aangesloten apparaten. Dus het hoeveelheid Watt wordt steeds gehalveerd en je telefoon, tablet of ander apparaat wordt dus niet met snellaadfunctie opgeladen. Bij een dockingstation hub is dat geen probleem met het overzetten van Data of het koppelen van van je apparaten.

 

Wat doet een dockingstation precies?

Een dockingstation kan verschillende functies hebben. Zoals het koppelen van verschillende apparaten met je laptop of computer, en het overzetten van data. Sommige dockingstations geven je de mogelijkheid om niet alleen data over te zetten of apparaten te koppelen maar ook om je apparaten op te laden. Deze oplaad dockingstations zijn geschikt voor alle soorten apparaten, zoals een iPhone, iPad, Samsung Galaxy telefoon of tablet en meer. Dankzij de nieuwe oplaadtechnologie van Phreeze, worden je apparaten met snellaadfunctie opgeladen. En net als bij de snellaad adapters en de nieuwe GaN opladers zorgt een beveiligingschip ervoor dat de dockingstation dit op een schadeloze wijze doet. Hierdoor raakt je telefoon, tablet laptop of ander apparaat niet oververhit of neemt deze overspanning waar als de apparaten solo worden aangesloten.

 

Hoe werkt het snelladen van meerdere apparaten?

Als je een telefoon snellaad met een 20W oplader, wordt er ook daadwerkelijk 20W naar telefoon gestuurd. Maar als er nog een telefoon of tablet aan de 20W oplader wordt toegevoegd zal de lader uit zichzelf het vermogen slim verdelen. Dit geldt ook voor een dockingstation, en zeker als deze beschikt over meer dan 2 of 3 poorten. Vaak wordt er aangegeven dat de dockingstation tot wel 30W kan opladen. Maar wat soms niet wordt aangegeven is dat de 30W niet per poort geldt, maar voor de dockingstation zelf. Waardoor je je apparaten tot wel 3 uur in de dockingstation moet laten zitten om ze tot 70% op te laden. (Dit geldt niet voor het synchroniseren en het over zetten van data.) Dus de dockingstations die beweren een snellaadfunctie te hebben, beschikken daar soms niet eens over.

 

Wat is een draadloze dockingstation en welke voor- en nadelen zijn er?

Een normale dockingstation beschikt vaak over meerdere USB, USB-C en andere soort poorten. Deze dockingstations hebben vaak meerdere functies zoals het overzetten en synchroniseren van data, het koppelen van je apparaten en het opladen van telefoon, tablet en andere devices. Het enige nadeel aan deze dockingstations is het opladen van meerdere apparaten en hoe snel dit gedaan wordt.

De draadloze dockingstation kan niet alleen meerdere apparaten opladen, maar beschikt ook over de snellaadfunctie. Bij normale dockingstations wordt het hoeveelheid vermogen in Watt verdeeld over de aangesloten apparaten. Maar bij de draadloze dockingstation worden alle apparaten opgeladen met het zelfde hoeveelheid aan Watt. Hierdoor wordt je telefoon, tablet, AirPod of EarBud case met echte snellaadfunctie opgeladen. En niet als bij de GaN opladers en de traditionele laders beschikt de draadloze dockingstation over een chip die ervoor zorgt dat je apparaten niet oververhit, overspannen of overstroom waarnemen. Ook ondersteunen de dockingstations MagSafe. Het enige nadeel aan de draadloze dockingstation is dat het overzetten van data niet mogelijk is.

Vorig artikel Welke oplader iPhone 11?
Volgend artikel Wat moet je allemaal weten voordat je draadloze oordopjes koopt?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

  • De Phreeze Opladers

    Laad je iPhone, iPad, Samsung Telefoon/Tablet, MacBook, Chromebook, Headset, Oordopjes en meer op met de opladers van Phreeze! Maar laad je apparaten niet zomaar op, maar doe dit in een mum van tijd! Met de Phreeze Snelladers laad jij je...

    Nu lezen
  • Welke Gaming Headset is het beste?

    Voor de echte Gamers onder ons is een Gaming Headset natuurlijk ontzettend belangrijk! Je wilt natuurlijk alles om je heen kunnen horen. Met de surround sound functie maakt de Phreeze Gaming Headset dit natuurlijik mogelijk in elk Fortnite, Call of...

    Nu lezen