Doorgaan naar inhoud
🚚Gratis verzending 🕘Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis 📝30 dagen niet goed, geld terug garantie
🕘Voor 21:00 besteld, morgen in huis 📝30 dagen niet goed, geld terug garantie

Wat is PPS?

Smartphones worden met de dag krachtiger en hun stroomverbruik is drastisch toegenomen, waardoor snel opladen onmisbaar is. In 2017 voegde het USB Implementers Forum (USB-IF), de organisatie die de vooruitgang van USB-technologie ondersteunt, PPS-snelladen toe aan de USB PD 3.0-standaard, waardoor een uniforme oplossing werd gecreëerd voor de snellaadapparaten van vandaag.

Dus, wat is programmable power supply (PPS)?

PPS-snelladen is de meest geavanceerde oplaadtechnologie voor USB-C-apparaten. De technologie past de spanning en stroom in realtime aan, afhankelijk van de laadstatus van een apparaat, en voedt het met maximaal vermogen.PPS Snelladen

Wat is het verschil tussen PPS, PD en QC?

Programmeerbare voeding PPS maakt stapsgewijze veranderingen in stroom en spanning mogelijk. Het vermindert het conversieverlies tijdens het opladen, waardoor het opladen efficiënter is. Wanneer het opladen efficiënter is, wordt er minder warmte geproduceerd en wanneer er minder warmte wordt geproduceerd, neemt de levensduur van een batterij toe. PPS-snelladen is dus beter voor de batterij van uw apparaat.

Power Delivery (PD) is een standaard voor het verwerken van hoger vermogen die is geïntroduceerd door het USB Implementers Forum. Hiermee kunnen apparaten snel worden opgeladen via een USB-verbinding. Het biedt snel opladen met variabele spanning met behulp van intelligente apparaatonderhandeling. Apparaten onderhandelen over een stroomcontract om te bepalen hoeveel stroom ze uit een PD-oplader kunnen halen.

Power Delivery is ontworpen om apparaten snel op te laden via een USB-verbinding. De nieuwste versie, PD 3.0, is een van de meest populaire snellaadprotocollen. PPS is de nieuwste toevoeging aan de PD 3.0-standaard. PPS- en PD-protocollen werken naadloos samen. Met PPS kan opnieuw worden onderhandeld over niet-standaard stromen en spanningen tussen de oplader en het apparaat.

Quick Charge (QC) is een van de meest voorkomende snellaadprotocollen op de markt en is te vinden in veel populaire smartphones. Het is uitgevonden door Qualcomm, dat mobiele CPU's maakt. De oplaadstandaard ondersteunt achterwaartse compatibiliteit, wat betekent dat een QC 4+ oplader een QC 3.0-apparaat snel kan opladen. Quick Charge zorgt voor snel opladen door de laadspanning te verhogen, waardoor het wattage wordt verhoogd. QC 5, de nieuwste standaard in Quick Charge-technologie, kan smartphones in vijf minuten tot 50% opladen.

Welke apparaten ondersteunen PPS?

Samsung Galaxy S20 was de eerste telefoon die gecertificeerd was voor PPS-snelladen, maar er zijn drie andere apparaten die de standaard eveneens ondersteunen: Samsung note10, Samsung S20 ultra en Samsung S21. Tegenwoordig zijn er veel smartphones die het ondersteunen van merken als OnePlus, Xiaomi, Oppo en Samsung zelf.

Kan PPS laptops opladen?

Ja, veel laptops ondersteunen het PPS-oplaadprotocol en kunnen sneller, veiliger en efficiënter worden opgeladen.

Bekijk ons volledige aanbod aan opladers! De PHR-AC62PD en AC65 ondersteunen PPS-snelladen.

Vorig artikel Is snelladen schadelijk?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

  • De Phreeze Opladers

    Laad je iPhone, iPad, Samsung Telefoon/Tablet, MacBook, Chromebook, Headset, Oordopjes en meer op met de opladers van Phreeze! Maar laad je apparaten niet zomaar op, maar doe dit in een mum van tijd! Met de Phreeze Snelladers laad jij je...

    Nu lezen
  • Welke Gaming Headset is het beste?

    Voor de echte Gamers onder ons is een Gaming Headset natuurlijk ontzettend belangrijk! Je wilt natuurlijk alles om je heen kunnen horen. Met de surround sound functie maakt de Phreeze Gaming Headset dit natuurlijik mogelijk in elk Fortnite, Call of...

    Nu lezen